Könnyű séta a Soproni Parkerdőben

A Soproni Parkerdő a Lővérekkel összefonódva évente egymillió soproni kiránduló szerez aktív, mégis kellemes kikapcsolódást. 400 km turistaútvonalának egy része sípálya, sífutópálya, lovaspálya, szánkópálya, tanösvény és sétaút. Nem hiányozhatnak természetesen az igényes pihenőhelyek befoglalt források és Sopronhoz híven a történelmi emlékhelyek. Mi a Lővérek hoteleitől teszünk egy körsétát.

Mi az a Soproni Parkerdő?

Közvetlenül a soproni Lővérek mellett egy olyan erdőrész, ahol bár van erdőgazdálkodás, mégis inkább a rekreációs szolgáltatásokat részesíti előnyben a Soproni Erdészet.

Kényelmes és szemet gyönyörködtető erdei sétákat tehetünk is a kiépített turistautakon, erdei sétányokon. A madárdal, az ugrándozó mókusok és a tavasztól őszig virágzó erdő biztosan nehezen fog minket hazaengedni.

Körséta a Lővérek hoteleitől a Várisi sétaúton és Ojtozi fasoron

Esténként kivilágított Ojtozi fasor a Soproni Parkerdőben
A Hotel Lövér (Sopron, Várisi út 4.) buszmegállójánál (1-es és 2-es helyi buszjáratok fordulójánál) indul az erdő alatt a Várisi sétaút. A Tűztorony turistajelzést követve 3,3 km hosszú kiépített kirándulóút vár bennünnket. A családbarát fogadtatásról padok, asztalok, pelenkázók és játszóterek gondoskodnak.

A Várisi sétaút egyben tanösvényként is szolgál, fotókkal mutatja be röviden Sopron és környékének nevezetes értékeit. Ezen túl a Várisi sétautat részben átfedésben követi a szintén a Hotel Lövértől induló erdei tornapálya. A soproni az ország első erdei tornapályája. A közel 30 állomáson erdei tornaszerek kerültek kihelyezésre. Az elvégezhető gyakorlatokra táblák tesznek javaslatot.

A Várisi sétaút utolsó szakasza az Ojtozi sétányon folytatódik, ahol a fiatalok és a kalandra vágyók éjszakai kivilágításban is gyönyörködhetnek a táj és az Ojtozi csata emlékművének szépségeiben.

Ha valaki egyénileg érkezne ingyenes parkolási lehetőséget a Hotel Lövér (Lővér Szálló) előtt és az Ojtozi sétány kemping felöli végén talál.

Túravezetűvel a Soproni Parkerdő Várisi sétaútján és az Ojtozi fasoron

Túravezetőnkkel a Hotel Sziesztától (kérésre a Hotel Lövértől) indulunk ismeretterjesztő sétára a Várisi sétaúton és az Ojtozi fasoron. Ez a könnyű, emelkedőktől mentes, kiépített sétaúton vezetett program akár babakocsival, akár nyugdíjasként is könnyen teljesíthető.

Az év minden hetében elindulunk és mindig az aktuális erdei élővilágot vesszük szemügyre. Akár felkészült túravezetőnk zsebében lapuló játékok segítségével. Az információs táblák fényképeihez fűzve túravezetőnk átfogóan bemutatja a terület erdő- és vadgazdálkodásának irányelveit. Megismerjük az ember és a vad kapcsolatát, a vadászat lehetőségeit és a fakitermelés kirándulóbarát módját.

Télen sincs ok az otthon maradásra. Hiszen a fák életműködését, a madárfajok viselkedését, a mindenevők szokásait, a vadnyomokat az egész év során be tudjuk mutatni. Lessünk hát a soproni erdők varázslatos titkaiba túravezetőnkkel egy 2 órás séta során!

Parkerdei sétám információi

Időben: kb. 1,5 – 2 óra
Térben: 4 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: Gyerekektől a nyugdíjasokig
Indulás: Hotel Szieszta recepciója
(Sopron, Lővér körút 37.)
Időpontok: Jelenleg:

hétfő, szerda 13:00
szombat 14:00

Áprilistól:

szombat: 14:00

Egyedi időpontban is!

Díj: 2000 Ft/fő
12 év alatt szülővel ingyenes
Csoport esetén kedvezmény
Garancia: élménygarancia, árgarancia

További hasonló soproni kiránduló programjaim