Könnyű séta a Soproni Parkerdőben

A Soproni Parkerdő a Lővérekkel összefonódva évente egymillió soproni kirándulónak szerez aktív, mégis kellemes kikapcsolódást. A Soproni-hegyvidéken kiépített 400 km turistaútvonal egy része sípálya, sífutópálya, lovaspálya, szánkópálya, tanösvény és sétaút. Sűrűn találkozunk pihenőhelyekkel, forrásokkal és Sopronhoz híven a történelmi emlékhelyekel. Mi a Lővérek hoteleitől teszünk egy körsétát.

Mi az a Soproni Parkerdő?

Közvetlenül a soproni Lővérek mellett egy olyan erdőrész, ahol bár van erdőgazdálkodás, mégis inkább a rekreációs szolgáltatásokat részesíti előnyben a Soproni Erdészet.

Kényelmes és szemet gyönyörködtető erdei sétákat tehetünk is a kiépített turistautakon, erdei sétányokon. A madárdal, az ugrándozó mókusok és a tavasztól őszig virágzó erdő biztosan nehezen fog minket hazaengedni.

Körséta a Lővérek hoteleitől a Várisi sétaúton és Ojtózi fasoron

A Hotel Fagus (Sopron, Várisi út 4.) buszmegállójánál (1-es és 2-es helyi buszjáratok fordulójánál) indul az erdő alatt a Várisi sétaút. A Tűztorony turistajelzést követve 3,3 km hosszú kiépített kirándulóút vár bennünket. A családbarát fogadtatásról padok, asztalok, pelenkázók és játszóterek gondoskodnak.

A Várisi sétaút egyben tanösvényként is szolgál, fotókkal mutatja be röviden Sopron és környékének nevezetes értékeit. Ezen túl a Várisi sétautat részben átfedésben követi a szintén a Hotel Fagustól induló erdei tornapálya. A soproni az ország első erdei tornapályája. A közel 30 állomáson erdei tornaszerek kerültek kihelyezésre. Az elvégezhető gyakorlatokra táblák tesznek javaslatot.

A Várisi sétaút utolsó szakasza az Ojtózi sétányon folytatódik, ahol a fiatalok és a kalandra vágyók éjszakai kivilágításban is gyönyörködhetnek a táj és az Ojtózi csata emlékművének szépségeiben.

Az emlékmű az 1. világháborúban az Ojtóz-patak völgyében (Kárpátokban) harcoló magyar katonák hősiességét hirdeti. Hű mása az eredeti, Ojtóz völgyének sziklájába faragott domborműnek. Az eredeti emlékművet elpusztították, így ma a soproni őrzi az 1917 évi harcok emlékét. A közelben geoládát is találhatunk.

Ha valaki egyénileg érkezne ingyenes parkolási lehetőséget a Hotel Lövér (Lővér Szálló) előtt és az Ojtózi sétány kemping felőli végén talál.

Túravezetűvel a Soproni Parkerdő Várisi sétaútján és az Ojtózi fasoron

Túravezetőnkkel a Hotel Fagustól (kérésre a Hotel Sziesztától) indulunk ismeretterjesztő sétára a Várisi sétaúton és az Ojtózi fasoron. Ez a könnyű, emelkedőktől mentes, kiépített sétaúton vezetett program akár babakocsival, akár nyugdíjasként is könnyen teljesíthető.

Az év minden hetében elindulunk és mindig az aktuális erdei élővilágot vesszük szemügyre. Akár felkészült túravezetőnk zsebében lapuló játékok segítségével. Az információs táblák fényképeihez fűzve túravezetőnk átfogóan bemutatja a terület erdő- és vadgazdálkodásának irányelveit. Megismerjük az ember és a vad kapcsolatát, a vadászat lehetőségeit és a fakitermelés kirándulóbarát módját.

Télen sincs ok az otthon maradásra. Hiszen a fák életműködését, a madárfajok viselkedését, a mindenevők szokásait, a vadnyomokat az egész év során be tudjuk mutatni. Lessünk hát a soproni erdők varázslatos titkaiba túravezetőnkkel egy 2 órás séta során!

Parkerdei sétám információi

Időben: kb. 1,5 – 2 óra
Térben: 4 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: Gyerekektől a nyugdíjasokig
Indulás: Hotel Fagus recepciója
(Sopron, Ojtózi Fasor 3.)
Időpontok:

Jelenleg:

tervezett időpontban nem indul.

Kérj egyedi időpontot!

Díj:

3 000 Ft/fő

Minimum 4 fővel vagy 4 fő díjáért indul.
12 év alatt szülővel ingyenes.
Csoport esetén kedvezmény.

Garancia: élménygarancia, árgarancia

További hasonló soproni kiránduló programjaim