Egészségmegőrző kéréseink kirándulásainkon

Minden ember felelős minden emberért!

Életszerűen próbáljunk kis távolságot tartani más közösségektől. Más dolgaihoz (nejlonzacskó, gyűjtött növény, kutya…stb) ne nyúljuk.

Ha köhögős, tüsszögős betegséged van (pl. allergia, megfázás) inkább kérj egyéni vezetést a családoddal a nagycsoportos program helyett. Ha mégis csoporttal jössz, óvd a többieket, akik a koronavírus veszélye miatt most fokozottabban aggódhatnak. Ilyenkor viselj bátran maszkot. A csoport szélén kevésbé keltesz aggodalmat. Köhögés, tüsszögés esetén mindenképpen takarjuk el a szánkat. Kezünket fertőtlenítsük!

Nem kötelező, de viseld bátran. Senki nem fog kinézni miatta. Ha légúti betegséged van (pl. allergia, megfázás) , akkor viszont csak maszkban tarthatsz a csoporttal. Súlyosabb esetben kérlek, most ne tarts csoporttal. Lehetőség van egyéni, családi program kérésére is, ahol csak Veletek van a túravezető.

A kirándulásokon talált érdekességeket (gomba, toboz, virág, termés, kövek) most ne adjuk körbe!

Vigyázzunk egymásra! Bármilyen vírus gyanúja esetén kerüljük el a közösséget!

Kézfertőtlenítő alkalmi használatra korlátozottan rendelkezésre áll a túravezetőknél. Kérjük, ha szükségét érezzük! Ingyenes.

A kormányrendelet értelmében az erdő, parkok, pihenők, kilátók, vendéglátóhelyek és teraszaik egyéni felelősségre vehetők igénybe. Mi azt javasoljuk, hogy a szabadtéri tárgyak megfogása után lehetőleg fertőtlenítsük a kezünket. Amit nem feltétlen szükséges, ne érintsünk meg.