Határtalan élmények az Alpokalja – Fertő-tájon, kerékpárkölcsönző minőségi fejlesztése és kapacitás bővítése Fertőrákoson

PÁLYÁZTUNK, NYERTÜNK!
TI IS!

Új túrakerékpárokkal és e-bike kölcsönzéssel várunk a Fertőrákosi Kerékpárkölcsönzőben.

Fertőrákosi Kerékpárkölcsönző vidékfejlesztési pályázata

Új túrakerékpárokkal kirándulhattok a Fertő-tó körül

Sikeresen indultunk az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület turizmusfejlesztési pályázatán. A (ne olvasd ki) VP6-19.2.1.-5-2.1-17 LEADER pályázat „Turizmus Kis lépték” kategóriában indultunk és nyertünk. Ezzel pedig a fertő-tavi kerékpáros kirándulók is. A támogatással 37 db szuper, biztonságos, kényelmes  túrakerékpárt szereztünk be amelyekkel klassz érzés a Fertőkerülés. Van köztük férfi, női, alacsony vázas és gyermek bicaj is minden méretben. Az alacsony vázas kerékpárt azoknak ajánlom, akik nem szeretnének vagy nem tudnak nagyot lépni a váz fölött fel- és leszálláskor. A könnyű átlépésű kerékpár ilyen esetben biztonságérzetet ad, hiszen könnyen megállatunk vele bármikor akrobatikus mutatványok nélkül. Ezt főleg az éltesebb korúak élvezik.

Trekking túrakerékpárok a Fertő-tó megkerüléshez

Ilyen színes lett a kerékpár parkunk. Tényleg minden méretből lehet most már választani. Főleg Kellys és Kellys Alpina márkájú bicikliket vettünk. Nevük talán ismerős a hazai piacon.

Plusz biztonság

Az új bicajok mellett sok új bukósisakot, 4 db erős gyermek kerékpárt, bicikli lakatokat, sárga mellényt és biztonságos gyereküléseket is vettünk. A kiegészítőket ingyen adjuk a kölcsönzés mellé. Hogy Ti is és biciklik is biztonságban legyetek az egész kirándulás során.

A nagy durranás: elindult az e-bike kölcsönzés

A pályázati támogatással elindult az e-bike kölcsönzés a Fertőrákosi Kerékpárkölcsönzőben. Nagy teljesítményű, akár 140 km-t is töltés nélkül bíró elektromos kerékpárokat vettünk, hogy még nagyon élmény legyen a Fertőkerülés. Az e-bike két okból is szuper társ. Segít annak, aki erőnléte miatt tartózkodik a kerékpáros kirándulástól. Az elektromos kerékpárt is kell tekerni, de csendes társként segít a tekerés erejét érzékelő rejtett motor. Így nagy távolságokra képes elgurítani izzadás nélkül akkor is, ha nem rendelkezünk sportos előélettel. Emellett bárkinek felhőtlen élményt nyújt, aki könnyedén szeretne utazni megtartva a kerékpározás adta szabadság érzését.

Gepida Alboin Alivio elektromos kerékpár

Ezzel a szép Gepida Alboin Alivio 9 elekromos kerékpárral várunk a kölcsönzőben. Itt éppen a Balaton kerületem meg vele 10 óra alatt. A Fertő-tó mellet is jó szolgálatot fog tenni, ahol szinte sík a kerékpárút.

Válassz vezetett e-bike túrát!

Fertőrákosi Kerékpárkölcsönzőnktől túravezetővel is kirándulhattok. Ez azért jó, mert ő útközben olyan dolgokat mesél az úton, amiről nem tudtok, de sokat tesz hozzá a tájhoz. Nézd meg itt milyen jó programok közül választhatsz!

Egyik népszerű program a Fertőrákos-Ruszt-Fertőrákos útvonal. Ruszt a gólyák városa és egyben a Történelmi Magyarország legkisebb városa. A táv csak 24 km, de minden benne van, amire egy Fertő-parti kirándulás során számíthatsz. Szép táj, szőlősorok, borok, víz, strand, legendák, szentélyek, mesélő határkövek és a Ti élményeitek két keréken.

Úton Rusztra a gólyák városába kerékpárral