Idegenvezetés Sopron történelmi belvárosában

Klasszikus, de izgalmas idegenvezetés Sopron belvárosában, szakavatott idegenvezetővel melynek során az ódon utcák között felelevenednek a város helyi és országos hírű történelmi eseményei, jótevői és ellenségei. A rómaiaktól a napjainkig végig követhetjük a kultúra a művészet meghatározó korszakait a bor, az építészet és a zene világában. Mert idegenvezetővel mindent máshogy lát!

Miért a Hűség városa?

Sopron az ország peremvidékén többször bizonyította a Magyar Királyság melletti elkötelezettségét. A történelmi időkben számos támadás érte, mégis a végsőkig kitartott hovatartozása mellett. Sopron 3-szor is hűséget esküdött Magyarországnak. Elismerésül az Országgyűléstől 1922-ben a Civitas Fidelissima címet, amit azóta is büszkén visel a címerében. Magyarra fordítva ez annyit jelent, hogy „Hűség városa” vagy másként szólva „A leghűségesebb város”.

Séta Sopron kanyargós, ódon utcáin

Sopron, az álmos kisváros. Sokszor így említik a sopronba kirándulók. A nyugodt határszéli város lakóinak bőven van okuk a fáradtságra, hiszen számtalan kincset őrizgetnek az ide látogatóknak évszázadok óta.

Ez a város szerény, nem beszél sokat, de tudja rangját. S a régi kövek között érezni és emlékezni tud. Őriz egy polgári életformát, mely a legértékesebb volt Magyarországon az elmúlt négyszáz esztendőben. A békét őrzi e bolthajtásos szobákban, a békét, melyet a háborúban minden ember külön őriz meg lelkében és életében, ha túl akarja élni a vihart. Sopronnak múltja van, melyről tud, s ezért van jövője is. (Márai Sándor)

Idegenvezetéssel Sopron történelmi belvárosában

Aki Sopronba utazik, a belvárosban biztosan tervez egy sétát. Ebben elfáradni nem lehet, hiszen alig 4-5 utca alkotja a történelmi városmagot. Mit nem lehet ott észrevenni, tehetjük fel a kérdést? Kevesen gondolnánk, de e néhány ódon utca az egész magyar történelmet magában rejtegeti. Híres házaival és vendégeikkel, a falban maradt ágyúgolyókkal, máig folyamatosan világító gázlámpájával, a rejtélyes utcák közötti átjáróival…

Sopron, a műemlékekben leggazdagabb vidéki város. Budapest után az első a Kárpát-medencében. Még Bécs is Sopron után vágyakozik. Idegenvezetőnk így kifogyhatatlan tartalommal tölti meg a belvárosi sétára szánt időnket, hogy nekünk csak a szánkat és a szemünket kelljen nyitva tartani. 🙂

Lelkes és egyben lokálpatrióta idegenvezetővel útikönyvek és térképek heteken át való tépkedésétől válthatjuk meg magunkat időt és pénzt spórolva. Legyen gondtalan és hasznosan eltöltött minden Sopronban eltöltött percünk. Bízzunk az idegenvezető vendégszeretetében és töltsünk vele egy kellemes kirándulást a Hűség városának szívében!

Az érdeklődéstől függően 1,5 – 2 órás idegenvezetés során felelevenednek a város helyi és országos hírű történelmi eseményei, jótevői és ellenségei. A rómaiaktól a napjainkig végig követhetjük a kultúra a művészet meghatározó korszakait a bor, az építészet és a zene világában.

Útvonaltervünk: Tűztorony – Hűség-kút – Mária szobor – Várkerület – Előkapu – Fő tér – Városháza – Vármegyeháza – Templom u. – Kolostor u. – Új u. – Orsolya tér – Szent György u. – Városház u. (római kori ásatás)

A garantált színvonalért a soproni, belvárosi idegenvezetést a Sopron Régió Turisztikai Központ idegenvezetői végzettséggel rendelkező partnere biztosítja a SoproniSéta.hu vendégei számára.

A SoproniSéta.hu jól ismert élménygaranciája természetesen ezen sétán is érvényes. Ha az idegenvezetés végén elégedetlenségének ad okot szomorúak leszünk és nem kérünk térítést. Minket az motivál, ha a vendég jól érzi magát valamennyi kirándulásunkon.

A jelentkezést vagy ajánlatkérést az alábbi űrlappal is elküldheted nekünk!
Élményekkel és kikapcsolódással várunk Sopronban!

Időben: kb. 1,5 – 2 óra
Térben: 2 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: felnőtteknek, szép korúaknak
Indulás: Sopron, Tűztorony
(Fő tér 1.)
Időpontok: Minden nap indítható, kért időpontban.
Ajánlott időpontunk: 10:00.
Díj: 3 000 Ft/fő
Minimum 4 fő (vagy 4 fő díja)
12 év alatt szülővel ingyenes
Csoport esetén kedvezmény
Garancia: élménygarancia, árgarancia