Évszázados Lővérek

Romantikusan vadregényes gyümölcsöskertek, élősövényes labirintusok, XIX. századi alpesi villák és egy utánozhatatlan miliő, ami a csend és béke szigeteként ismert Lővérek városrészben fogad minket. Honnan ez a furcsa név és mitől ennyire csodás itt az élet? Túravezetőnk alaposan beavat a titkok rejtelmeibe.

Sopron mesebeli városrésze hitetlen történetekkel

A hűség ezerarcú városa az Alpok lábánál őrzi a hegyvidéki élet titkait, annak minden különlegességével és szépségével.
Az Évszázados Lővérek nevű séta során először a Lőverek nevének eredetével ismerkedünk, ezt követően egy időutazást teszünk a XIX. század villái, alpesi stílusú házai között. Megtudjuk, mit rejt egy soproni lőver?

A soproni Lőverek jellegzetes, alpesi stílusú villái, családi palotái között sétálva elevenedik fel a túravezető által mesélt történeteken keresztül a Lőverek-beli polgár élete. Az egykor szigorú építészeti és más jogi szabályozás alatt lévő hegyvidéki városrészt sajátos szokásai, nyelvi világa teszik páratlanná. A Lőverek legendái és korunkig élő emlékei, értékei nem csak fizikailag emelik a város fölé. Ha Sopron királynője a Tűztorony, akkor koronája Lőverek.
A hitvilág nem csak a múlté! Bemutatásra kerül a soproni polgárok kedvelt imahelye, az 1764-ben épült Nepomuki Szent János-kápolna a maga csavaros történetével.

Az élősövények mesés birodalmában barangolva a Sörházdombi kilátóból megtekinthetjük, hogyan fonódik egybe Sopron az őt ölelő erdőrengeteggel.
Kortól függetlenül, mindenki számára ajánlott!

Lővérek séta információi

Időben: kb. 1,5 óra
Térben: 2 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: Akik értékelik az épített környezet szépségét
Indulás: Sopron, Várisi út 4.
(Hotel Lövér recepciója)
Időpontok: Jelenleg:

kedd, csütörtök, péntek 10:00

Áprilistól:

szerda 09:00
csütörtök 10:00

Egyedi időpontban is.

Díj: 2000 Ft/fő
12 év alatt szülővel ingyenes
Csoport esetén kedvezmény

Oszd meg ezt a különleges kirándulás tippet ismerőseiddel!

Hasonló soproni kiránduló programok