Fáklyás esti séta a Sörházdombi-kilátóhoz

Este a Lővérekben, madártávlatból az esti fényeiben villódzó Sopron és fáklyafénnyel az éjszaki erdő vadvilágának nyomában. Így sosem láthatta még ezt a várost!

E rövid, 1 órás program a nap esti óráiban nyújt izgalmas kikapcsolódást a város esti fényeivel. A könnyű séta alkalmával a résztvevők a Lővérekkel, mint klimatikus gyógyhellyel ismerkedhetnek, valamint megtudhatják, milyen anyagokból tevődik össze az erdő illata. Az úti célhoz, a Sörházdombi-kilátóhoz érve madártávlatból bemutatásra kerül az Alpokalja és a Fertő-táj és az egykori Hanság világa, a 3 táj találkozása.
A díszletről az Alpok mögé bújt Nap utolsó sugarai gondoskodnak. Ha közben leszáll az est, fáklyát gyújtunk és visszafelé az erdő alatt sétálva az éjszaki erdő vadvilágával ismerkedünk.

Kitekintünk Sopron „Rózsadombjáról”

A Sörházdomb a Soproni-hegyvidék Sopronhoz egyik legközelebb magasodó vonulata. A közelség miatt a város széle felkapaszkodott a magaslat oldalába. Az itt elterülő városrészt Lővérek vagy hasonlatos szóval Löverek néven ismeretes. E félig városi, félig erdős terület tetején áll a fából épült Sörházdombi-kilátó. A kilátóból majdnem teljes körpanorámás látkép fogadja a látogatókat mind az Alpokalja, mind a Fertő-táj felé.

A rövid, csak könnyed emelkedőt magában rejtő séta általában még világosban indul a Hotel Sziesztától a Lővér körúton, hogy a naplemente utolsó sugarairól se maradjunk le. Az út során a résztvevők e városrész kevesek által ismert történeteivel ismerkedhetnek. A rövid séta után A Sörházdombi-kilátót elérve a város felett eltekintve a Sörházdomb történetével, a soproni túravezető gondolataival és a látottak részletes bemutatásával válik teljessé az ismeretterjesztő séta.

Sopron és a környező települések esti fényei ugyanúgy képesek magával ragadni a szemlélődőt, mint nappal a Hűség városának ódon utcái.

Visszafelé már fáklyák fénye mellett sétálunk az este sötétjében. A klimatikus gyógyhellyé nyilvánított Lővérek fenyőfái alatt haladva a túravezető a helyi vadvilágról és az éjszakai erdő életéről tart rövid előadásokat.

Fáklyás esti sétánk információi

Időben: kb. 90 perc
Térben: 3 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: Kivétel nélkül mindenkinek
Indulás: Sopron, Ojtózi fasor 3.
(Hotel Fagus recepciója)
Időpontok:

Hétfőn és pénteken 19:30-kor.

Egyedi időpontban is.

Díj:

3000 Ft/fő
12 év alatt szülővel ingyenes

Minimum 4 fővel vagy 4 fő díjáért indul.

Csoport esetén kedvezmény.

Oszd meg ezt a különleges kirándulás tippet ismerőseiddel!

Ezek az élményséták is érdekelhetnek: