Cseresznyevirágzás a soproni Lővérekben

A tavaszi megújulás lélekemelő tetőpontja a cseresznyefák virágzása.  Szépség, energia és a természettel szembeni alázat, ami a legtöbb kirándulót elragadja a virágözön láttán. Kiváló alkalom, hogy Sopron túravezetője helyben kalauzoljon a cseresznyevirágzást ünnepként megélő ázsiai hitvilágban.

A japán kultúra és a tavaszi cseresznyevirágzás tisztelőinek szól elsősorban Sáros Viktor soproni túravető legújabb tematikus sétája. Virágünnep a Lővérek városrész bemutatásával összefűzve. A rövid városnéző programok sorába illeszkedő vezetett séta alkalmával Sopron hegyvidéki kerületével ismerkedhetnek a kertbarátok.

Csipetnyi Japán Sopron hegyvidéki városrészén

Az öreg városrész az alpesi házaival, villáival és kertjeinek tavaszi pompájával csalogatják a Sopron felé kacsingató turistákat. A tavaszi megújulás lélekemelő tetőpontja a cseresznyefák virágzása. Szépség, energia és a természettel szembeni alázat, ami a legtöbb kirándulót elragadja a virágözön láttán. Kiváló alkalom, hogy Sopron túravezetője helyben kalauzoljon a cseresznyevirágzást hagyományos ünnepként megélő keleti hitvilágban.

Ázsiában miért tisztelik ennyire a cseresznye virágát?

Bolygónkon csak növényfajból több százezer él, alfajokba nem bocsátkozva. A cseresznye csak egy közülük. A ázsiai kultúrákban viszont e virág a legfontosabb. Egy szimbólum. Emberek milliárdjai néznek fel rá. Hisznek és erőt merítenek belőle. Szokásaikat, ételeiket, nemzeti ünnepeiket a cseresznye virágzásához igazítják.

Megmutatom Sopron legszebb virágzó cseresznyefáit

Városnéző sétámon a soproni Lővérek városrész virágos kertjei és leghíresebb cseresznye fasorai között vezetlek. Azért jó, ha részt veszel a programon, mert egyszerre láthatod a cseresznye fákat teljes díszben. Közben mesélek a virágokat körüllengő keleti kultuszról. Könnyű sétával, jó hangulatban, sok újdonsággal egy világot hódító virágról.

Előjelentkezés a városnéző sétára

A cseresznyevirágzás időpontja az időjárás függvénye. Március végén vagy április elején csodálhatjuk meg. Általában csak 7-10 napig tart. Jelezd érdeklődésed előre és emlékeztetőt küldök, ha már pontosan tudom a séták időpontjait!

A cseresznyevirágzás sétám információi

Időben: kb. 1,5-2 óra
Térben: 3 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: Felnőtteknek
Indulás: Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
(Soproni Egyetem buszmegállója, főbejárata)
Időpontok: Március végén vagy április elején. A pontosról kérlek érdeklődj vagy küld el (elő)jelentkezésed.
Díj: 3000 Ft/fő. Minimum 4 fővel vagy 4 fő díjáért indul.

Ezek az élményséták is érdekelhetnek: