SOPRON ZÖLD SZIGETEI

Bemutatjuk a város zöld szigeteit, azaz mesés parkjait. Elsétálunk az Erzsébet-kertbe az ország legnagyobb mamutfenyőjéhez és Gróf Bánffy Miklós emlékhelyéhez, majd a soproni Botanikus Kert és a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási Gyűjteményébe lesünk be. Természetesen ebből a programból sem maradhat ki egy csipetnyi Lővérek.

MIÉRT ZÖLD SZIGETEK?

Ezt a kifejezést én, Sáros Viktor túravezető találtam ki Sopron parkjaira, virágos övezeteire. Üde színfoltként nyújtanak kikapcsolódást a helyieknek és a soproni kirándulóknak. Nem csak látnivalóik, de mögöttes történeteik bemutatása önálló sétát kívánt. Tarts velem Sopron zöld szigeteire…

SOPRON VÁROS PARKJAIRÓL ÉS EGYETEMI BOTANIKUS KERTJÉRŐL

Ez egy kicsit tartalmasabb (4,6 km) séta a város zöld parkjaiban azon kirándulóknak, akik szeretnék felkeresni Sopron zöld kincseit. Akik erőnlétüknél vagy éppen kedvüknél fogva nem vállalkoznak a nehezebb, erdős terepre. Szerencsére senkinek sem kell lemondani a természet adta élményekről, hiszen a város zöld kertjei, botanikai gyűjteményei is könnyen elérhetőek.

Ha ezt a sétát választod, a túravezetővel megismerheted Sopron parkjainak különleges növényvilágát, érdekes fáit, virágait, terméseit. A biológiai csodák közöttünk élnek. A legtöbben nem is tudnak róluk, csak elsétálnak a közelükben. Gyakran még Magyarország legidősebb és legnagyobb mamutfenyője alatt is. Pont ezen faóriásokat és apró érdekességeit fogjuk neked bemutatni, ha velünk tartasz.

Megmutatjuk, mi minden rejlik észrevétlenül a szemünk előtt. A Soproni Egyetem vadgazdálkodási és növénytani gyűjteményeibe kizárólag velünk juthatsz be. Tudod, miért vadászunk ma Magyarországon? Vadgazda mérnök túravezetőnk ezt nem fogja titokban tartani.

AMIT BIZTOSAN LÁTNI FOGSZ EZEN A SÉTÁN

  • Sörházdomb
  • Erzsébet-kert és benne rejlő növényritkaságai, emlékhelyei
  • Soproni (Erdészeti) Egyetem botanikus kertje
  • Egyetemi épületek és a Vadgazdálkodási Gyűjteménye
  • Alsólővérek, Szent Margit plébánia és templom

Tarts velem, ha érdekel a parkok világa és velük hordozott értékeik!

Időben: kb. 3 óra
Térben: 4,6 km
Nehézség: közepes séta
Ajánlott: inkább felnőtteknek és nyugdíjasoknak
Indulás: a soproni Hotel Szieszta recepciójától
(Sopron, Lővér körút 37.)
Időpontok:

Jelenleg nem indul.

Áprilistól: szerda 12:00
és egyéni, kért időpontban is.

Díj: 3000 Ft/fő
12 év alatt szülővel ingyenes.
Csoport esetén kedvezmény.
Garancia: élménygarancia, árgarancia