Project Description

Fáklyás esti séta a Sörházdombi-kilátóhoz

Este a Lővérekben, madártávlatból az esti fényeiben villódzó Sopron és fáklyafénnyel az éjszaki erdő vadvilágának nyomában. Így sosem láthatta még ezt a várost!

E rövid, 1 órás program a nap esti óráiban nyújt izgalmas kikapcsolódást a város esti fényeivel. A könnyű séta alkalmával a résztvevők a Lővérekkel, mint klimatikus gyógyhellyel ismerkedhetnek, valamint megtudhatják, milyen anyagokból tevődik össze az erdő illata. Az úticélhoz, a Sörházdombi-kilátóhoz érve madártávlatból bemutatásra kerül az Alpokalja és a Fertő-táj és az egykori Hanság világa, a 3 táj találkozása.
A díszletről az Alpok mögé bújt Nap utolsó sugarai gondoskodnak. Ha közben leszáll az est, fáklyát gyújtunk és visszafelé az erdő alatt sétálva az éjszaki erdő vadvilágával ismerkedünk.

Az útvonalról, sétáról:

A Sörházdomb a Soproni-hegyvidék Sopronhoz egyik legközelebb magasodó vonulata. A közelség miatt a város széle felkapaszkodott a magaslat oldalába. Az itt elterülő városrészt Lővérek vagy hasonlatos szóval Löverek néven ismeretes. E félig városi, félig erdős terület tetején áll a fából épült Sörházdombi-kilátó. A kilátóból majdnem teljes körpanorámás látkép fogadja a látogatókat mind az Alpokalja, mind a Fertő-táj felé.

A rövid, csak könnyed emelkedőt magában rejtő séta általában még világosban indul a Hotel Sziesztától a Lővér körúton, hogy a naplemente utolsó sugarairól se maradjunk le. Az út során a résztvevők e városrész kevesek által ismert történeteivel ismerkedhetnek. A rövid séta után A Sörházdombi-kiltátót elérve a város felett eltekintve a Sörházdomb történetével, a soproni túravezető gondolataival és a látottak részletes bemutatásával válik teljessé az ismeretterjesztő séta.

Sopron és a környező települések esti fényei ugyanúgy képesek magával ragadni a szemlélődőt, mint nappal a Hűség városának ódon utcái.

Visszafelé már fáklyák fénye melett sétálunk az este sötétjében. A klimatikus gyógyhellyé nyílvánított Lővérek fenyőfái alatt haladva a túravezető a helyi vadvilágról és az éjszakai erdő életéről tart rövid előadásokat.

Figyelem!
A séta nyomokban macskabaglyokat, szentjánosbogarakat, denevéreket, rókákat, őzeket és más állatokat tartalmazhat!

Időben: kb. 1 – 1,5 óra
Térben: 1 km
Nehézség: könnyű séta
Ajánlott: Kivétel nélkül mindenkinek
Indulás: Sopron, Lővér körút 37.
(Hotel Szieszta recepciója)
Időpontok: október – március:
hétfőtől szombatig 17:00

április. – szeptember:
szerda 20:20
csütörtök 20:20
szombat 20:20

Egyedi időpontban is.

Díj: 1500 Ft/fő
12 év alatt szülővel ingyenes